OM Östriol

Östriol

Ny ekologisk östriolkräm finns nu ifrån Matriarch

Anmälan HÄR 

Matriarch E-Cream

Denna ekologiska kräm innehåller bioidentiskt östriol. Östriol tillhör gruppen östrogener och bildas som en slutprodukt i nedbrytningen av östron och östradiol. Endast gravida kvinnor nybildar östriol i stora mängder i moderkakan.

Östriol påverkar framförallt vävnaderna i underlivet och kan vara mycket effektivt mot torra och sköra slemhinnor, vilket är vanligt vid östrogenbrist som tex under och efter klimakteriet.

Denna kräm är främst avsedd för kvinnor med östrogenbrist som besväras av torra och sköra slemhinnor i underlivet. Östriol gör att slemhinnan i slida och urinvägar byggs upp igen, det kan även förbättra den sexuella känseln och motverka återkommande urinvägsinfektioner.

Det går bra att kombinera östriolkräm med progesteronkräm, DHEA och/eller östradiol (plåster, gel eller tabletter). Om du redan står på östradiolbehandling är det inte ovanligt att du ändå kan ha torra slemhinnor trots att övriga symptom försvunnit. Då kan kan östriolkrämen vara ett bra komplement.

Det som är speciellt med denna kräm är att den kan användas som en hudkräm och måste inte appliceras i underlivet även om det förstås går bra. Du slipper kladda med applikatorer och vaginalkräm som rinner ut.

Användningsråd:

Använd 1-2 pumpar kräm 1-2 gånger per dag. Det tar ca två veckor för slemhinnorna i underlivet att återbildas. Därför kan du använda den högre dosen under de två första veckorna och sedan sänka till en underhållsdos som fungerar för dig och/eller använda krämen var tredje dag till exempel.

Smörj in krämen på ett område med tunn och hårlös hud för bäst absorption tex urringning, innerarm, knäveck. Använd gärna en lätt fuktad bomullsrondell eller liknande för att applicera krämen. På så vis får du inget på händerna och du kan enkelt slänga rondellen i soporna. Undvik att spola ned krämrester i avloppet! Barn ska inte komma i kontakt med de hudpartier du applicerat krämen på.

Det går även bra att applicera krämen på den mycket tunna huden i underlivet. Det är ett bra sätt att undvika att överföra krämen till någon annan. Det hjälper också särskilt bra för att motverka torra slemhinnor.

Det gör inget att vuxna män eller kvinnor råkar få kräm på sig genom att ha rört vid dig. Tvätta dock underlivet före sex om du applicerat krämen där tidigare på dygnet.

Krämen är främst avsedd för kvinnor med östrogenbrist som besväras av torra och sköra slemhinnor i underlivet. Östriol gör att slemhinnan i slida och urinvägar byggs upp igen, det kan även förbättra den sexuella känseln och motverka återkommande urinvägsinfektioner.

Obs! Krämen ska inte användas av gravida eller under amning.

Innehåll:

Flaskan innehåller totalt 50ml.

En pumptryckning ger 0,5ml kräm vilket innehåller 1mg östriol.

Renat vatten
Triglycerider av kaprinsyra och kaprylsyra
Glycerin
Tokoferol (naturligt E-vitamin)
Bioidentiskt östriol
Cetearylolivat
Sorbitanolivat
Xantangummi
Barkextrakt från poppel Populus Tremoloides (naturligt konserveringsmedel)

Flaskan är utformad så att ingen luft kommer i kontakt med krämen vilket förhindrar bakteriell tillväxt. I botten på flaskan finns däremot ett luftfyllt rum med en kolv som vid varje pumptryckning pressar krämen uppåt med hjälp av en vakuumeffekt. Detta innebär också att inget av krämen går till spillo utan man får ut allt till sista dosen.

Anmälan HÄR 

 

Kontakta oss

Vänligen kontrollera din e-postadress en extra gång och glöm inte att fylla i ditt telefonnummer, så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss
Icon

RECENSIONER

Vad tycker och tänker andra om Eva-Lotta eller den hjälp de fått?

Är det något det här landet behöver (och alla andra också) så är det nytänk inom kost och hälsa. Något som Eva-Lotta personifierar. Jag är henne evigt tacksam för de råd jag har fått.

Christian Ravn-Holm

Nytänkande, envis, tydlig med ett syfte att öka medvetande om hur hälsan påverkas. Sjukdom ökar och med god kunskap kommer Eva-Lotta kunna hjälpa allt fler med hennes stora brinnande engagemang.

Nadja Öström fd. Ordf. Sköldkörtelföreningen

Med stort engagemang och en imponerande kunskap sprider Eva-Lotta hälsoråd och försöker påverka och förbättra situationen för våra barn. Hon är en sann inspiratör som drivs av passion och vetenskap.

Christine Almevind Starck

Med kunskap i absolut framkant, och helhjärtat engagemang i varje detalj, sprider Eva-Lotta kunskap både som inspiratör och rådgivare.

Karin Ehlers

För sitt arbete med att skapa förståelse och kunskap om innehåll och näring i kosten.

Christine Aspeqvist

För hennes omättliga kunskap om kost o näring. Vägleder oss så att kroppen ska få det ultimata stödet för att läka olika tillstånd o sjukdomar. Att hjälpa människor bli friskare, starkare o piggare. En mycket inspirerande själ. Med naturlig ekologiskt synsätt för människan o naturens bästa. För allas gemensammas bästa. Tack för du finns Eva-Lotta Ryd

Cecilia Widén

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

Eva-Lotta Utbildningar

Wave

EvaLottaUtbildningar.se Tjänster och webbshop, Funktionsmedicinsk rådgivning, Kost och hälsorådgivning, Kurser, Föreläsningar, Hormonhälsa och Medveten andning.

Besök sidan

Mat för barn

Wave

Matforbarn.se är en sida med fokus på kost, hälsa, skolmat, naturlig mat med naturliga fetter, sockersmart, näringstät för pigga friska barn.

Besök sidan

Eva-Lotta Ryd

Wave

Evalotta.info är en sida med fokus på kost, hälsa, sjukdomar, blodsocker, insulin, självläkning, naturliga fetter och minska på inflammationsdrivande kost.

Besök sidan