OM Östriol

Östriol

Ny ekologisk östriolkräm finns nu ifrån Matriarch, se produktblad.

Matriarch E-Cream

Denna ekologiska kräm innehåller bioidentiskt östriol. Östriol tillhör gruppen östrogener och bildas som en slutprodukt i nedbrytningen av östron och östradiol. Endast gravida kvinnor nybildar östriol i stora mängder i moderkakan.

Östriol påverkar framförallt vävnaderna i underlivet och kan vara mycket effektivt mot torra och sköra slemhinnor, vilket är vanligt vid östrogenbrist som tex under och efter klimakteriet.

Denna kräm är främst avsedd för kvinnor med östrogenbrist som besväras av torra och sköra slemhinnor i underlivet. Östriol gör att slemhinnan i slida och urinvägar byggs upp igen, det kan även förbättra den sexuella känseln och motverka återkommande urinvägsinfektioner.

Det går bra att kombinera östriolkräm med progesteronkräm, DHEA och/eller östradiol (plåster, gel eller tabletter). Om du redan står på östradiolbehandling är det inte ovanligt att du ändå kan ha torra slemhinnor trots att övriga symptom försvunnit. Då kan kan östriolkrämen vara ett bra komplement.

Det som är speciellt med denna kräm är att den kan användas som en hudkräm och måste inte appliceras i underlivet även om det förstås går bra. Du slipper kladda med applikatorer och vaginalkräm som rinner ut.

Användningsråd:

Använd 1-2 pumpar kräm 1-2 gånger per dag. Det tar ca två veckor för slemhinnorna i underlivet att återbildas. Därför kan du använda den högre dosen under de två första veckorna och sedan sänka till en underhållsdos som fungerar för dig och/eller använda krämen var tredje dag till exempel.

Smörj in krämen på ett område med tunn och hårlös hud för bäst absorption tex urringning, innerarm, knäveck. Använd gärna en lätt fuktad bomullsrondell eller liknande för att applicera krämen. På så vis får du inget på händerna och du kan enkelt slänga rondellen i soporna. Undvik att spola ned krämrester i avloppet! Barn ska inte komma i kontakt med de hudpartier du applicerat krämen på.

Det går även bra att applicera krämen på den mycket tunna huden i underlivet. Det är ett bra sätt att undvika att överföra krämen till någon annan. Det hjälper också särskilt bra för att motverka torra slemhinnor.

Det gör inget att vuxna män eller kvinnor råkar få kräm på sig genom att ha rört vid dig. Tvätta dock underlivet före sex om du applicerat krämen där tidigare på dygnet.

Krämen är främst avsedd för kvinnor med östrogenbrist som besväras av torra och sköra slemhinnor i underlivet. Östriol gör att slemhinnan i slida och urinvägar byggs upp igen, det kan även förbättra den sexuella känseln och motverka återkommande urinvägsinfektioner.

Obs! Krämen ska inte användas av gravida eller under amning.

Innehåll:

Flaskan innehåller totalt 50ml.

En pumptryckning ger 0,5ml kräm vilket innehåller 1mg östriol.

Renat vatten
Triglycerider av kaprinsyra och kaprylsyra
Glycerin
Tokoferol (naturligt E-vitamin)
Bioidentiskt östriol
Cetearylolivat
Sorbitanolivat
Xantangummi
Barkextrakt från poppel Populus Tremoloides (naturligt konserveringsmedel)

Flaskan är utformad så att ingen luft kommer i kontakt med krämen vilket förhindrar bakteriell tillväxt. I botten på flaskan finns däremot ett luftfyllt rum med en kolv som vid varje pumptryckning pressar krämen uppåt med hjälp av en vakuumeffekt. Detta innebär också att inget av krämen går till spillo utan man får ut allt till sista dosen.

Anmäl köp av produkter HÄR 

 

Kontakta oss

Vänligen kontrollera din e-postadress en extra gång och glöm inte att fylla i ditt telefonnummer, så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

All rådgivning och alla hälsotester individanpassas. Vi ger ingen klinisk rådgivning. Om du har akuta hälsoproblem, kontakta sjukvården.

  • info@funktionsmed.se

  • BG 547-6833

  • Swish 123 271 71 71

  • Foreign currancy:
    IBAN SE3350000000053191061584