OM Prescript-assist

Prescript-assist

Prescript-Assist® är tyvärr slut och leverantören i Sverige kommer ej ta hem fler, men vi försöker leta efter ett liknande alternativ som kommer inom kort. Vi behåller informationen om Prescript ifall någon som redan har köpt den vill läsa.

Anmäl dig här för köp av andra produkter i sortimentet HÄR och uppge: Namn, Adress, Postnummer, Stad, Telefonnummer, Mejladress, Personnummer (ÅÅMMDD)

Prescript-Assist® är ett sk synbiotika eftersom det innehåller både probiotika samt prebiotika, dvs näring till mikroorganismerna. Prescript-Assist® innehåller en sammansättning av 29 probiotiska stammar särskilt utvalda för att efterlikna den naturliga mikrofloran i traditionella och paleolitiska dieter. Klinisk forskning, bla en dubbelblind placebokontrollerad studie*, visar att Prescript-Assist® bidrar med hälsosamma mikroorganismer till tarmen, främjar en frisk gastrointestinal miljö, ger lindring vid magbesvär och uppsvälldhet samt vid dålig matsmältning och relaterat illamående, främjar en normal avföring, minskar gasbildning och bidrar till allmänt välmående.

Använd 1 kapsel per dag. Om du har svåra besvär ta 2 kapslar per dag den första månaden och övergå sedan till 1 kapsel per dag. En del personer som har tex SIBO, IBS och liknande tarmbesvär kan behöva använda mindre till en början och bygga upp dosen. Det går bra att öppna kapseln och strö ut en del av innehållet över tex mat. Prova dig fram till det som fungerar bäst för dig.

Varför är Prescript-Assist® ett bra val och vad skiljer den ifrån andra probiotika?

  • Behöver inte kylförvaras.
  • Uppbackad av klinisk forskning och publicerade studier.*
  • Bakterierna når tarmen oskadda av magsyra tack vare den speciella struktur som omger dem.
  • Innehåller Bacillus subtilis som återfinns i traditionellt syrad mat.
  • 29 synbiotiska varianter särskilt utvalda för att efterlikna den naturliga flora som återfinns i traditionella och paleolitiska dieter.
  • Bevisat hållbar i över 2 år även vid lagring i 37 graders värme.
  • Innehåller även prebiotika – humussyra och fulvosyra.
  • Glutenfri, mjölkfri och vegansk.

Prescript-Assist® kan vara speciellt lämpligt för dig med IBS (irritable bowel syndrome), särskilt om du besväras av diarré eller omväxlande lös och trög mage. En 1-årig studie på IBS-patienter visade mycket goda resultat.*

Varför behöver vi mikrober?

Visste du att bara en av tio celler i din kropp är mänsklig? Resten tillhör mikroorganismer. Varje mikrob som bor i din kropp har sin egen uppsättning gener och dessa gener påverkar flera av din kropps funktioner. Till exempel behövs somliga mikroorganismers gener för att bryta ned kostfiber, aminosyror, giftiga kemikalier och andra behövs för att tillverka vitaminer och ytterligare några påverkar immunförsvaret och matsmältningen.

Människan och mikroorganismerna är så beroende av varandra att vi mer borde se på oss själva som en sorts super-organism. Det är ändå lätt hänt att mikrofloran i magen blir obalanserad vilket kan ha mycket negativa effekter på matsmältning, eliminering och vår allmänna känsla av välbefinnande. Ett av de bästa sätten att främja maghälsan är att “återplantera” hjälpsamma bakterier.

Prescript-Assist® är en supersammansättning av 29 jordbaserade organismer tillsammans med humussyra och fulvosyra. De sista är sk prebiotika – de ger näring och främjar förökningen av mikroorganismerna.

Mikrofloran i Prescript-Assist® är klass-1 mikroekologiska enheter som är typiska för de som återfinns i tarmsystemet hos en frisk människa.

Prescript-Assist® har utvecklats och testats under mer än 6 år. Det är ett av marknadens mest effektiva probiotiska tillskott för att återställa tarmens bakterieflora i de fall där balansen rubbats pga antibiotika, läkemedel, dålig kost, stress och matsmältningsproblem.

Många kända hälsoprofiler rekommenderar Prescript-Assist®, bla Dr Amy Myers och Chris Kresser.

http://chriskresser.com/5-uncommon-uses-for-probiotics

Ingredienser:

Varje 600mg kapsel av Prescript-Assist® innehåller en specialblandning av leonardit och följande mikroorganismer:

Arthrobacter agilis, Arthrobacter citreus, Arthrobacter globiformis, Arthrobacter luteus, Arthrobacter simplex, Acinetobacter calcoaceticus, Azotobacter chroococcum, Azotobacter paspali, Azospirillum brasiliense, Azospirillum lipoferum, Bacillus brevis, Bacillus macerans, Bacillus pumilus, Bacillus polymyxa, Bacillus subtilis, Bacteroides lipolyticum, Bacteriodes succinogenes, Brevibacterium lipolyticum, Brevibacterium stationis, Kurthia zopfii, Myrothecium verrucaria, Pseudomonas calcis, Pseudomonas dentrificans, Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas glathei, Phanerochaete chrysosporium, Streptomyces fradiae, Streptomyces cellulosae, Streptomyces griseoflavus.

Övriga ingredienser:

Vegetarisk cellulosa-kapsel
Denna produkt innehåller ej tillsatser av mjölk, ägg, fisk, jordnötter, (andra) nötter, skaldjur, soja, vete, jäst, gluten, majs eller konserveringsmedel.
– See more at: http://www.prescript-assist.com/products/#sthash.3NzQyoCc.dpuf

*Prescript-Assist Probiotic was the subject of a randomized, placebo controlled, double-blind clinical study (Clinical Therapeutics 2005; Vol 27, No. 6, Pgs.755-761.)

Innehåller: 60 kapslar

Användningsråd:

Använd 1 kapsel per dag. Om du har svåra besvär ta 2 kapslar per dag den första månaden och övergå sedan till 1 kapsel per dag. En del personer som har tex SIBO, IBS och liknande tarmbesvär kan behöva använda mindre till en början och bygga upp dosen. Det går bra att öppna kapseln och strö ut en del av innehållet över tex mat. Prova dig fram till det som fungerar bäst för dig. Använd inte Prescript-Assist™ om du inte har magbesvär eller någon form av dysbios (inklusive candida).

Även husdjur med magproblem (tex hund och katt) kan med fördel använda Prescript-Assist®. Strö ut innehållet över deras mat.

*Referenser:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16117982 (2 week study)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17692729 (1 year study)

Kontakta oss

Vänligen kontrollera din e-postadress en extra gång och glöm inte att fylla i ditt telefonnummer, så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss
Icon

RECENSIONER

Vad tycker och tänker andra om Eva-Lotta eller den hjälp de fått?

Är det något det här landet behöver (och alla andra också) så är det nytänk inom kost och hälsa. Något som Eva-Lotta personifierar. Jag är henne evigt tacksam för de råd jag har fått.

Christian Ravn-Holm

Nytänkande, envis, tydlig med ett syfte att öka medvetande om hur hälsan påverkas. Sjukdom ökar och med god kunskap kommer Eva-Lotta kunna hjälpa allt fler med hennes stora brinnande engagemang.

Nadja Öström fd. Ordf. Sköldkörtelföreningen

Med stort engagemang och en imponerande kunskap sprider Eva-Lotta hälsoråd och försöker påverka och förbättra situationen för våra barn. Hon är en sann inspiratör som drivs av passion och vetenskap.

Christine Almevind Starck

Med kunskap i absolut framkant, och helhjärtat engagemang i varje detalj, sprider Eva-Lotta kunskap både som inspiratör och rådgivare.

Karin Ehlers

För sitt arbete med att skapa förståelse och kunskap om innehåll och näring i kosten.

Christine Aspeqvist

För hennes omättliga kunskap om kost o näring. Vägleder oss så att kroppen ska få det ultimata stödet för att läka olika tillstånd o sjukdomar. Att hjälpa människor bli friskare, starkare o piggare. En mycket inspirerande själ. Med naturlig ekologiskt synsätt för människan o naturens bästa. För allas gemensammas bästa. Tack för du finns Eva-Lotta Ryd

Cecilia Widén

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

Eva-Lotta Utbildningar

Wave

EvaLottaUtbildningar.se Tjänster och webbshop, Funktionsmedicinsk rådgivning, Kost och hälsorådgivning, Kurser, Föreläsningar, Hormonhälsa och Medveten andning.

Besök sidan

Mat för barn

Wave

Matforbarn.se är en sida med fokus på kost, hälsa, skolmat, naturlig mat med naturliga fetter, sockersmart, näringstät för pigga friska barn.

Besök sidan

Eva-Lotta Ryd

Wave

Evalotta.info är en sida med fokus på kost, hälsa, sjukdomar, blodsocker, insulin, självläkning, naturliga fetter och minska på inflammationsdrivande kost.

Besök sidan