INFORMATIONEN NEDAN ÄR KOPIERAD FRÅN MOODMAMA, detta är inte våra rekommendationer.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR MER INFORMATION

DHEA används vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och förminskad muskelmassa.

DHEA är ett hormon som bildas i hjärna, binjurar och äggstockar/testiklar. Det kan omvandlas vidare till testosteron som sedan kan ombildas vidare till östrogen. DHEA minskar med stigande ålder vilket tycks vara relaterat till en motsvarande försämring av vårt immunförsvar.

Mycket forskning har gjorts på DHEA för att undersöka om det skulle vara ett föryngrande hormon och det finns studier som visar att det kan vara särskilt effektivt mot depression*.

DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till, östrogen men det är individuellt. Det kan användas av både kvinnor och män med lågt testosteron. Om du är i klimakteriet och besväras av låg sexlust, depression, apati, benskörhet, låg muskelmassa eller torra slemhinnor i underlivet kan DHEA-kräm passa dig. Just vid torra slemhinnor kan även bioidentisk östriolkräm vara hjälpsamt.

DHEA används ibland i behandling mot infertilitet för att stimulera till ägglossning och ge tjockare slemhinna men du ska inte använda det om du samtidigt genomgår IVF-behandling.

Användningsråd:
KLICKA PÅ BILDEN FÖR MER INFORMATION

Krämen är främst avsedd för personer med lågt DHEA t.ex. kvinnor i klimakteriet och till viss del förklimakteriet. Den kan också användas av kvinnor som har svårt att bli gravida p.g.a ålder eller dålig äggreserv. Även män med lågt testosteron kan använda krämen.

TESTA INTE GISSA Du kan mäta DHEA genom ett salivtest, se hälsotester och hormonhälsa.

OBS! ANVÄND INTE KRÄMEN OM DU

  • har ett högt DHEA värde i din labbtest
  • har kraftiga mensblödningar, myom eller endometrios
  • är professionell atlet eller tävlar i någon sport
  • är gravid eller ammar – Blir du gravid under användningen av krämen ska du göra uppehåll när du får veta att du är gravid.

Eftersom DHEA kan ombildas till testosteron kan det vid överdosering ge akne, fet hy, fet hårbotten samt ökad behåring.

Eftersom DHEA potentiellt även kan ombildas till östrogen bör man iaktta försiktighet i situationer då man inte omsätter östrogen ordentligt som t.ex vid myom, endometrios, kraftig mens. Det här är också individuellt. Det kan i vissa fall fungera bra som ett alternativ till östrogen då man inte kan använda det.

Innehåll:
Flaskan innehåller totalt 50ml kräm = 100 pumpar.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR MER INFORMATION

Du kommer till Moodmama HÄR 

Referenser:
Dehydroepiandrosterone (DHEA) for Depression: A Systematic Review and Meta-Analysis.

In brief: DHEA for depression. Harvard Health

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

All rådgivning och alla hälsotester individanpassas. Vi ger ingen klinisk rådgivning. Om du har akuta hälsoproblem, kontakta sjukvården.

  • info@funktionsmed.se

  • BG 547-6833

  • Swish 123 271 71 71

  • Foreign currancy:
    IBAN SE3350000000053191061584