klicka på bilden för köp

DHEA används vid låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor och förminskad muskelmassa.

DHEA är ett hormon som bildas i hjärna, binjurar och äggstockar/testiklar. Det kan omvandlas vidare till testosteron som sedan kan ombildas vidare till östrogen. DHEA minskar med stigande ålder vilket tycks vara relaterat till en motsvarande försämring av vårt immunförsvar.

Mycket forskning har gjorts på DHEA för att undersöka om det skulle vara ett föryngrande hormon och det finns studier som visar att det kan vara särskilt effektivt mot depression*.

DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till, östrogen men det är individuellt. Det kan användas av både kvinnor och män med lågt testosteron. Om du är i klimakteriet och besväras av låg sexlust, depression, apati, benskörhet, låg muskelmassa eller torra slemhinnor i underlivet kan DHEA-kräm passa dig. Just vid torra slemhinnor kan även bioidentisk östriolkräm vara hjälpsamt.

DHEA används ibland i behandling mot infertilitet för att stimulera till ägglossning och ge tjockare slemhinna men du ska inte använda det om du samtidigt genomgår IVF-behandling.

Användningsråd:
Använd 1 pump, 1-2 gånger per dag under dagarna 1-25 i cykeln och gör ett uppehåll under sista veckan av menscykeln. Har du ingen mens kan du använda krämen kontinuerligt.

Smörj krämen på tunn och hårlös hud för bäst absorption som tex innerarm eller knäveck. Undvik att få krämen på händerna och undvik att spola ned kräm i toaletten! Akta så att inte barn kommer i kontakt med de hudpartier du applicerat krämen på.

Det går bra att applicera krämen på den mycket tunna huden i underlivet. Det hjälper också särskilt bra för att motverka torra slemhinnor. Det gör inget att vuxna män eller kvinnor råkar få kräm på sig genom att ha rört vid dig (såvida de inte är professionella atleter). Tvätta underlivet före sex om du applicerat krämen där tidigare på dygnet.

Krämen är främst avsedd för personer med lågt DHEA t.ex. kvinnor i klimakteriet och till viss del förklimakteriet. Den kan också användas av kvinnor som har svårt att bli gravida p.g.a ålder eller dålig äggreserv. Även män med lågt testosteron kan använda krämen.

TESTA INTE GISSA Du kan mäta DHEA genom ett salivtest, se hälsotester och hormonhälsa.

OBS! ANVÄND INTE KRÄMEN OM DU

 • har ett högt DHEA värde i din labbtest
 • är gravid eller ammar
 • har kraftiga mensblödningar, myom eller endometrios
 • är professionell atlet eller tävlar i någon sport
  Blir du gravid under användningen av krämen ska du göra uppehåll när du får veta att du är gravid.

Eftersom DHEA kan ombildas till testosteron kan det vid överdosering ge akne, fet hy, fet hårbotten samt ökad behåring.

Eftersom DHEA potentiellt även kan ombildas till östrogen bör man iaktta försiktighet i situationer då man inte omsätter östrogen ordentligt som t.ex vid myom, endometrios, kraftig mens. Det här är också individuellt. Det kan i vissa fall fungera bra som ett alternativ till östrogen då man inte kan använda det.

Innehåll:
Flaskan innehåller totalt 50ml kräm = 100 pumpar.

Purified water
Caprylic/Capric Triglycerides (fractionated coconut oil)
Tocopherol (natural vitamin E from sunflower)
Cetearyl Olivate
Sorbitan Olivate
Organic Glycerine
Micronized dehydroepiandosterone (DHEA)
Lactobacillus Ferment
Coconut Fruit Extract
Glyceryl Stearate
Cetyl Alcohol
Bacillus Ferment
Saccharomyces Ferment Filtrate
Xanthan Gum
Lactic Acid

Krämen är oparfymerad och fri från petrokemiska derivat, syntetiska färgämnen, parabener, citronsyra, soja och GMO-ingredienser. Den är endast testad på människor.

Öppnad flaska har en hållbarhet på minst 6 månader. Krämen bör tåla frysning men skulle konsistensen på krämen ha förändrats, t.ex att den skulle ha skurit sig och blivit grynig, då kan du betrakta den som utgången.

Flaskan är en lufttät behållare och fungerar med hjälp av vakuum. I botten av flaskan finns ett litet hål där luft sugs in när man pumpar. Det bildas ett vakuum i flaskans hålrum längst ner som trycker upp en bottenplatta som i sin tur trycker krämen uppåt och ut genom pumpen. När du använder krämen första gången får du trycka ett par gången tills pumpen fyllts ordentligt och doseringen blir korrekt.

Fördelen med en sådan flaska är att hållbarheten blir längre utan onödigt många konserveringsmedel eftersom ingen luft kommer in till krämen. Man får också ut nästan all kräm eftersom bottenplattan trycker upp den ända tills den är slut. Inget fastnar på insidan av flaskans väggar. Flaskan består helt av HDPE utan metalldelar och återvinns som hårdplast. Denna flaska är godkänd av organisationen EcoCert.

Förvara flaskan utom räckhåll för barn och husdjur. Förvaras svalt eller i rumstemperatur. Ej i kylskåp eller i direkt solljus. Kräm i en öppnad förpackning har en hållbarhet på ca 6 mån. Bäst före datum står tryckt i botten.

KÖP DEN HÄR – klicka på länken

Referenser:
Dehydroepiandrosterone (DHEA) for Depression: A Systematic Review and Meta-Analysis.

In brief: DHEA for depression. Harvard Health

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

All rådgivning och alla hälsotester individanpassas. Vi ger ingen klinisk rådgivning. Om du har akuta hälsoproblem, kontakta sjukvården.

 • info@funktionsmed.se

 • BG 547-6833

 • Swish 123 271 71 71

 • Foreign currancy:
  IBAN SE3350000000053191061584