OM Progesteron

Progesteron

Ekologiska bioidentiska Pg-krämer i två styrkor

Ny bättre formula och pump

Alla ingredienser i Matriarch Natural Progesterone Cream som använts för att tillverka krämbasen är godkända av EcoCert och krämerna är alltså fortsatt ekologiska men har bättre hållbarhet och stabilitet än tidigare.

“Ett av de ämnen vi valt att använda i den nya formulan är lactobacillus ferment. Det produceras genom att mjölksyrebakterier får jäsa i ett vegetabiliskt tillväxtmedium. Då bildas mjölksyra som har lågt pH-värde vilket många andra mikroorganismer inte tål. Dessutom bildas sk antimikrobiella peptider som kan angripa och oskadliggöra oönskade mikroorganismer. Probiotika är levande bakterier men lactobacillus ferment innehåller inte levande bakterier. Det beror på att man tillsätter enzym (lysozym) i blandningen som löser upp cellväggarna på mjölksyrebakterierna för att peptiderna ska läcka ut. Det är just peptiderna man vill åt i det här fallet. Detta innebär dock inte något negativt! Lactobacillus ferment är en bra produkt för huden som bidrar till ett pH-värde som gynnar hudens mikroflora.”

Ingredienser: Purified water, Caprylic/Capric Triglycerides, USP Micronized Progesterone, Tocopherol (Vitamin E from sunflower), Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Organic Glycerine, Lactobacillus Ferment, Coconut Fruit Extract, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Lactic AcidMatriarch

De här två krämerna innehåller minimalt med tillsatser. Krämen är parfymfri, innehåller inga petrokemiska derivat, inga konstgjorda färg- eller doftämnen, inga parabener, ingen citronsyra, ingen soja och är endast testad på människor. Det är tillverkat från diosgenin utvunnet ur mexikansk vildjams (ej soja). Den lufttäta flaskan ökar hållbarheten och minskar behovet av konserveringsmedel. Konserveringsmedlet som används är barkextrakt från poppel. Båda krämerna innehåller en relativt hög mängd E-vitamin från solros som är en stark antioxidant och hudvårdande. E-vitamin gör det lättupptagligt och bidrar dessutom till att lindra besvär som ömma bröst. Konsistensen är krämig och är lätt att smörja in utan att kladda, den tas snabbt upp av huden utan att lämna någon hinna. Leverantören har noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa mängden. De är godkända av organisationen EcoCertFör att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

Det finns ingen mening med att använda progesteronkräm samtidigt som du äter p-piller eller använder kombinationspreparat. Dessa innehåller redan gestagen, dvs konstgjort modifierat progesteron. Kombinationen i sig är inte farlig men gestagen är förknippat med hälsorisker och de riskerna försvinner inte bara för att man också lägger till riktigt progesteron.

Även män kan använda progesteronkräm (Matriarch 20) vid godartade prostatabesvär.

007334jkk 500x500

NY PUMP – NY DOSERING Matriarch 20
Motsvarar de flesta andra krämer på marknaden idag.

Den kan användas av män och kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av tex PMS, humörsvängningar, PCOS, infertilitet, oregelbunden mens och huvudvärk. Den kan även användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem.

Ett pumptryck motsvarar 10mg. Flaskan innehåller 50ml kräm  vilket motsvarar 50 doser à 20mg eller 25 doser à 40mg.

Använd 1-2 pumpar morgon och kväll, vilket motsvarar 20-40mg per dag.

Anvisningar:
Två pumptryckningar innehåller 20mg progesteron. Använd 1-2 pumpar, 1-2 gånger per dag. Det motsvarar 10-40mg per dag. Smörj på insidan av armarna eller på halsen. Det går även bra att applicera krämen på den tunna huden i underlivet. Använd krämen under menscykelns två sista veckor, dvs från ägglossning fram till någon dag före beräknad mens. Det finns stor individuell variation i dosering och intervall. T.ex har du regelbunden 28 dagars menscykel kan du använda den från dag 16-28, är du man eller i klimakteriet kan du ta i 3v och göra uppehåll 1v)

För att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys TEST DON’T GUESS

00837hjadf 500x500

NY PUMP – NY DOSERING Matriarch 100    
Den här är betydligt mer koncentrerad och är avsedd för dig som av olika anledningar behöver mer för att få önskad effekt.

Den här krämen kan passa bra om du har:

 • endometrios
 • svår mensvärk
 • svår PMS
 • PMDS
 • katamenial epilepsi
 • hormonell migrän
 • kraftiga blödningar
 • upprepade tidiga missfall
 • svåra vallningar (före menopaus)

Ett pumptryck motsvarar 50mg. Innehåller 50ml (1.7 fl oz) = 50 doser á 100mg eller 25 doser a 200mg.

Observera! Denna mer koncentrerade progesteronkräm är inte lämplig för dig som passerat menopaus med vissa specifika undantag som att du tex samtidigt använder östrogenersättning. Man kan ta ett halvt pumptryck (provas fram på egen hand) och få ca 25mg, för den som vill ha mindre kladd.

Anvisningar:
Två pumptryckningar innehåller 100mg progesteron. Använd 1 pump, 1-2 gånger per dag. Det motsvarar 50-100mg per dag. Smörj på insidan av armarna eller på halsen. Det går även bra att applicera krämen på den tunna huden i underlivet. Använd krämen under menscykelns två sista veckor, dvs från ägglossning fram till någon dag före beräknad mens. Börja tidigare om du har besvär av kraftiga blödningar eller endometrios. Det finns stor individuell variation i dosering och intervall. T.ex har du regelbunden 28 dagars menscykel kan du använda den från dag 16-28, är du man eller i klimakteriet kan du ta i 3v och göra uppehåll 1v)

För att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys TEST DON’T GUESS

Anmäl köp av produkter HÄR 

Öppnad flaska har en hållbarhet på ca 6 månader. Krämen bör tåla frysning men skulle konsistensen på krämen ha förändrats, t.ex att den skulle ha skurit sig och blivit grynig, då kan du betrakta den som utgången.

Förvaras svalt eller i rumstemperatur. Ej i kylskåp eller i direkt solljus. Förvaras oåtkomligt för barn och husdjur.

Obs! Skulle kontaktallergi uppstå, tvätta försiktigt hudområdet med vatten och en mild tvål, och upphör därefter att använda krämen.

Kontakta oss

Vänligen kontrollera din e-postadress en extra gång och glöm inte att fylla i ditt telefonnummer, så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

All rådgivning och alla hälsotester individanpassas. Vi ger ingen klinisk rådgivning. Om du har akuta hälsoproblem, kontakta sjukvården.

 • info@funktionsmed.se

 • BG 547-6833

 • Swish 123 271 71 71

 • Foreign currancy:
  IBAN SE3350000000053191061584