OM Progesteron & Östriol

Progesteron

Nya ekologiska Pg-krämer i två styrkor finns nu ifrån Matriarch

Anmäl köp HÄR 

Ny bättre formula

“Matriarchs krämer har fått en ny formula då hållbarheten som utlovats av tillverkaren inte riktigt nått upp till våra krav.
Att byta tillverkare gör man dock inte i en handvändning och detta projekt har pågått i över ett år men nu är äntligen alla kvalitets- och hållbarhetstester klara! Krämerna kommer inte heller ta slut stup i kvarten som tidigare, yeay:-)

Alla ingredienser som använts för att tillverka krämbasen är godkända av EcoCert och krämerna är alltså fortsatt ekologiska men har bättre hållbarhet och stabilitet än tidigare.

Ett av de ämnen vi valt att använda i den nya formulan är lactobacillus ferment. Det produceras genom att mjölksyrebakterier får jäsa i ett vegetabiliskt tillväxtmedium. Då bildas mjölksyra som har lågt pH-värde vilket många andra mikroorganismer inte tål. Dessutom bildas sk antimikrobiella peptider som kan angripa och oskadliggöra oönskade mikroorganismer. Många hudvårdsmärken kallar lactobacillus ferment för probiotika, men det är lite falsk marknadsföring. Probiotika är levande bakterier men lactobacillus ferment innehåller inte levande bakterier. Det beror på att man tillsätter enzym (lysozym) i blandningen som löser upp cellväggarna på mjölksyrebakterierna för att peptiderna ska läcka ut. Det är just peptiderna man vill åt i det här fallet. Detta innebär dock inte något negativt! Lactobacillus ferment är en bra produkt för huden som bidrar till ett pH-värde som gynnar hudens mikroflora.”

Ingredienser: Purified water, Caprylic/Capric Triglycerides, USP Micronized Progesterone, Tocopherol (Vitamin E from sunflower), Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Organic Glycerine, Lactobacillus Ferment, Coconut Fruit Extract, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Lactic AcidPg

De här två krämerna innehåller minimalt med tillsatser. Krämen är parfymfri, innehåller inga petrokemiska derivat, inga konstgjorda färg- eller doftämnen, inga parabener, ingen citronsyra, ingen soja och är endast testad på människor. Det är tillverkat från diosgenin utvunnet ur mexikansk vildjams (ej soja). Den lufttäta flaskan ökar hållbarheten och minskar behovet av konserveringsmedel. Konserveringsmedlet som används är barkextrakt från poppel. Båda krämerna innehåller en relativt hög mängd E-vitamin från solros som är en stark antioxidant och hudvårdande. E-vitamin gör det lättupptagligt och bidrar dessutom till att lindra besvär som ömma bröst. Konsistensen är krämig och är lätt att smörja in utan att kladda, den tas snabbt upp av huden utan att lämna någon hinna. Leverantören har noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa mängden. De är godkända av organisationen EcoCertFör att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

007334jkk 500x500

NY PUMP – NY DOSERING Natural Pg 20
Motsvarar de flesta andra krämer på marknaden idag. Den innehåller dock något mer och har en koncentration som gör det matematiskt enklare att räkna ut rätt dos. Det är en pumpflaska. Flaskan innehåller totalt 50ml kräm vilket motsvarar 50 doser à 20mg.
Ett pumptryck motsvarar 10mg. Ett struket kryddmått (1ml) ger 20mg och motsvarar ungefär 1-2 månaders förbrukning. 20mg motsvarar 2 pumptryckningar. Använd 1-2 pumpar morgon och kväll, vilket motsvarar 20-40mg per dag. (Har du regelbunden menscykel kan du använda den från dag 16-28, är du i klimakteriet kan du ta i 3v och göra uppehåll 1v.) För att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

00837hjadf 500x500

NY PUMP – NY DOSERING Natural Pg 100    
Den här är betydligt mer koncentrerad och är avsedd för dig som av olika anledningar behöver mer för att få önskad effekt. Tex vid svår PMS med både fysiska och psykiska symptom, PCOS eller endometrios. Det är en pumpflaska. Flaskan innehåller totalt 50ml kräm vilket motsvarar 50 doser à 100mg.
Ett pumptryck motsvarar 50mg.
Ett struket kryddmått (1ml) ger 100mg och motsvarar ungefär 1-2 månaders förbrukning. 100mg motsvarar 2 pumptryckningar. Använd 1 pump morgon och kväll, vilket motsvarar 50mg per dag. (Har du regelbunden menscykel kan du använda den från dag 16-28, är du i klimakteriet kan du ta i 3v och göra uppehåll 1v.) För att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

Matriarch E-Cream

Denna ekologiska kräm innehåller bioidentiskt östriol. Östriol tillhör gruppen östrogener och bildas som en slutprodukt i nedbrytningen av östron och östradiol. Endast gravida kvinnor nybildar östriol i stora mängder i moderkakan.

Östriol påverkar framförallt vävnaderna i underlivet och kan vara mycket effektivt mot torra och sköra slemhinnor, vilket är vanligt vid östrogenbrist som tex under och efter klimakteriet.

Denna kräm är främst avsedd för kvinnor med östrogenbrist som besväras av torra och sköra slemhinnor i underlivet. Östriol gör att slemhinnan i slida och urinvägar byggs upp igen, det kan även förbättra den sexuella känseln och motverka återkommande urinvägsinfektioner.

Det går bra att kombinera östriolkräm med progesteronkräm, DHEA och/eller östradiol (plåster, gel eller tabletter). Om du redan står på östradiolbehandling är det inte ovanligt att du ändå kan ha torra slemhinnor trots att övriga symptom försvunnit. Då kan kan östriolkrämen vara ett bra komplement.

Det som är speciellt med denna kräm är att den kan användas som en hudkräm och måste inte appliceras i underlivet även om det förstås går bra. Du slipper kladda med applikatorer och vaginalkräm som rinner ut.

Användningsråd:

Använd 1-2 pumpar kräm 1-2 gånger per dag. Det tar ca två veckor för slemhinnorna i underlivet att återbildas. Därför kan du använda den högre dosen under de två första veckorna och sedan sänka till en underhållsdos som fungerar för dig och/eller använda krämen var tredje dag till exempel.

Smörj in krämen på ett område med tunn och hårlös hud för bäst absorption tex urringning, innerarm, knäveck. Använd gärna en lätt fuktad bomullsrondell eller liknande för att applicera krämen. På så vis får du inget på händerna och du kan enkelt slänga rondellen i soporna. Undvik att spola ned krämrester i avloppet! Barn ska inte komma i kontakt med de hudpartier du applicerat krämen på.

Det går även bra att applicera krämen på den mycket tunna huden i underlivet. Det är ett bra sätt att undvika att överföra krämen till någon annan. Det hjälper också särskilt bra för att motverka torra slemhinnor.

Det gör inget att vuxna män eller kvinnor råkar få kräm på sig genom att ha rört vid dig. Tvätta dock underlivet före sex om du applicerat krämen där tidigare på dygnet.

Krämen är främst avsedd för kvinnor med östrogenbrist som besväras av torra och sköra slemhinnor i underlivet. Östriol gör att slemhinnan i slida och urinvägar byggs upp igen, det kan även förbättra den sexuella känseln och motverka återkommande urinvägsinfektioner.

Obs! Krämen ska inte användas av gravida eller under amning.

Innehåll:

Flaskan innehåller totalt 50ml.

En pumptryckning ger 0,5ml kräm vilket innehåller 1mg östriol.

Renat vatten
Triglycerider av kaprinsyra och kaprylsyra
Glycerin
Tokoferol (naturligt E-vitamin)
Bioidentiskt östriol
Cetearylolivat
Sorbitanolivat
Xantangummi
Barkextrakt från poppel Populus Tremoloides (naturligt konserveringsmedel)

Flaskan är utformad så att ingen luft kommer i kontakt med krämen vilket förhindrar bakteriell tillväxt. I botten på flaskan finns däremot ett luftfyllt rum med en kolv som vid varje pumptryckning pressar krämen uppåt med hjälp av en vakuumeffekt. Detta innebär också att inget av krämen går till spillo utan man får ut allt till sista dosen.

Anmäl köp HÄR 

 

Kontakta oss

Vänligen kontrollera din e-postadress en extra gång och glöm inte att fylla i ditt telefonnummer, så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

All rådgivning och alla hälsotester individanpassas. Vi ger ingen klinisk rådgivning. Om du har akuta hälsoproblem, kontakta sjukvården.

  • info@funktionsmed.se

  • BG 547-6833

  • Swish 123 271 71 71

  • Foreign currancy:
    IBAN SE3350000000053191061584