OM Progesteron

Progesteron

Nya ekologiska Pg-krämer i två styrkor finns nu ifrån Matriarch

Anmäl köp HÄR 

Ny bättre formula

“Matriarchs krämer har fått en ny formula då hållbarheten som utlovats av tillverkaren inte riktigt nått upp till våra krav.
Att byta tillverkare gör man dock inte i en handvändning och detta projekt har pågått i över ett år men nu är äntligen alla kvalitets- och hållbarhetstester klara! Krämerna kommer inte heller ta slut stup i kvarten som tidigare, yeay:-)

Alla ingredienser som använts för att tillverka krämbasen är godkända av EcoCert och krämerna är alltså fortsatt ekologiska men har bättre hållbarhet och stabilitet än tidigare.

Ett av de ämnen vi valt att använda i den nya formulan är lactobacillus ferment. Det produceras genom att mjölksyrebakterier får jäsa i ett vegetabiliskt tillväxtmedium. Då bildas mjölksyra som har lågt pH-värde vilket många andra mikroorganismer inte tål. Dessutom bildas sk antimikrobiella peptider som kan angripa och oskadliggöra oönskade mikroorganismer. Många hudvårdsmärken kallar lactobacillus ferment för probiotika, men det är lite falsk marknadsföring. Probiotika är levande bakterier men lactobacillus ferment innehåller inte levande bakterier. Det beror på att man tillsätter enzym (lysozym) i blandningen som löser upp cellväggarna på mjölksyrebakterierna för att peptiderna ska läcka ut. Det är just peptiderna man vill åt i det här fallet. Detta innebär dock inte något negativt! Lactobacillus ferment är en bra produkt för huden som bidrar till ett pH-värde som gynnar hudens mikroflora.”

Ingredienser: Purified water, Caprylic/Capric Triglycerides, USP Micronized Progesterone, Tocopherol (Vitamin E from sunflower), Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Organic Glycerine, Lactobacillus Ferment, Coconut Fruit Extract, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Lactic AcidPg

De här två krämerna innehåller minimalt med tillsatser. Krämen är parfymfri, innehåller inga petrokemiska derivat, inga konstgjorda färg- eller doftämnen, inga parabener, ingen citronsyra, ingen soja och är endast testad på människor. Det är tillverkat från diosgenin utvunnet ur mexikansk vildjams (ej soja). Den lufttäta flaskan ökar hållbarheten och minskar behovet av konserveringsmedel. Konserveringsmedlet som används är barkextrakt från poppel. Båda krämerna innehåller en relativt hög mängd E-vitamin från solros som är en stark antioxidant och hudvårdande. E-vitamin gör det lättupptagligt och bidrar dessutom till att lindra besvär som ömma bröst. Konsistensen är krämig och är lätt att smörja in utan att kladda, den tas snabbt upp av huden utan att lämna någon hinna. Leverantören har noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa mängden. De är godkända av organisationen EcoCertFör att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

007334jkk 500x500

NY PUMP – NY DOSERING Natural Pg 20
Motsvarar de flesta andra krämer på marknaden idag. Den innehåller dock något mer och har en koncentration som gör det matematiskt enklare att räkna ut rätt dos. Det är en pumpflaska. Flaskan innehåller totalt 50ml kräm vilket motsvarar 50 doser à 20mg.
Ett pumptryck motsvarar 10mg. Ett struket kryddmått (1ml) ger 20mg och motsvarar ungefär 1-2 månaders förbrukning. 20mg motsvarar 2 pumptryckningar. Använd 1-2 pumpar morgon och kväll, vilket motsvarar 20-40mg per dag. (Har du regelbunden menscykel kan du använda den från dag 16-28, är du i klimakteriet kan du ta i 3v och göra uppehåll 1v.) För att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

00837hjadf 500x500

NY PUMP – NY DOSERING Natural Pg 100    
Den här är betydligt mer koncentrerad och är avsedd för dig som av olika anledningar behöver mer för att få önskad effekt. Tex vid svår PMS med både fysiska och psykiska symptom, PCOS eller endometrios. Det är en pumpflaska. Flaskan innehåller totalt 50ml kräm vilket motsvarar 50 doser à 100mg.
Ett pumptryck motsvarar 50mg.
Ett struket kryddmått (1ml) ger 100mg och motsvarar ungefär 1-2 månaders förbrukning. 100mg motsvarar 2 pumptryckningar. Använd 1 pump morgon och kväll, vilket motsvarar 50mg per dag. (Har du regelbunden menscykel kan du använda den från dag 16-28, är du i klimakteriet kan du ta i 3v och göra uppehåll 1v.) För att veta hur mycket du behöver smörja, bör du göra en hormonanalys

Anmäl köp HÄR 

 

Kontakta oss

Vänligen kontrollera din e-postadress en extra gång och glöm inte att fylla i ditt telefonnummer, så återkommer vi inom kort.

Kontakta oss

VÅRA TJÄNSTER

Detta är din hälsomottagning på nätet. Funktionsmedicin är ett förebyggande, holistiskt och individualiserat tillvägagångssätt, som syftar till att finna grundorsaken, stödja livskvaliteten och förebygga sjukdom. Varje patient är unik och varje kropp är ett holistiskt system.

All rådgivning och alla hälsotester individanpassas. Vi ger ingen klinisk rådgivning. Om du har akuta hälsoproblem, kontakta sjukvården.

  • info@funktionsmed.se

  • BG 547-6833

  • Swish 123 271 71 71

  • Foreign currancy:
    IBAN SE3350000000053191061584